Новият зам.областен управител Людмил Христов встъпи в длъжност в петък. Той беше посрещнат от областния управител Анатоли Станев и неговите дотогавашни заместници Синан Хебибов и Стефка Караколева. 
„Приех номинацията за зам.областен управител, защото смятам, че все още в България има хора, които са запазили чувството си за морал и етика“, каза Христов. Той изрази увереност, че професионалният и екипен дух ще се съхрани, за да се постигне максимална ефективност в изграждането на по-силна връзка между гражданите и държавата.
Синан Хебибов и Стефка Караколева, които същия ден бяха освободени като зам.областни управители, пожелаха успех на Христов. Двамата бяха единствените заместник областни управители в два последователни служебни кабинета.
Едно от техните места се съкращава и Людмил Христов ще бъде единственият зам.-областен управител. Кандидатурата му бе издигната от неправителствената организация „Общество на промяната - Русе“. Той е на 42 години, семеен е и има едно дете. Говори английски и руски език. Средното си образование получава в СУ „Възраждане“ в паралелката по бизнес администрация. Завършва бакалавърска и магистърска степен по международни икономически отношения в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов. След това стартира собствен бизнес в сферата на ресторантьорството и търговията на дребно. След повече от седем години започва работа в международната компания „Хумана“, в която придобива управленски опит на различни нива.