Треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков смята, че загубата на русенския отбор с 1:4 в контролата срещу „Черно море“ във Варна заблуждава като цифрово изражение и съотношение на силите.
„Изиграхме добре и организирано първото полувреме, шансовете пред двете врати бяха 50:50, но допуснахме грешки в защита. След почивката, верни на политиката да даваме възможност за игра на всички футболисти, направихме много смени и ритъмът ни се понаруши. Като цяло тази проверка беше много полезна“, каза Цирков за „Утро“.
Колегата му от треньорския щаб Ивайло Кирилов се съгласи с оценката му.
„Хубавото в мачовете срещу професионалните отбори е, че можем да видим по-ясно къде грешим. Вярно е, че „Черно море“ излезе само с трима титуляри - Дюлгеров, Панайотов и Сердюк, но пък другите му футболисти са научени играчи. За мен реалният резултат след първото полувреме бе 2:2. Смените, които направихме, не повишиха нивото ни, а и ние нямаме футболист, който може да реши категорично сам един мач. Затова ще наблягаме на отборната игра“, каза Ивайло Кирилов за „Утро“.
На въпроса как ще коментира думите на старши треньора на „Черно море“ Илиян Илиев, че проверката с „Дунав“ била „повече от приятелски мач“, Кирилов отговори така: „Илиев не беше на пейката, тъй като първият му отбор се готвеше за контрола със „Созопол“. Разчитам думите му като оценка, че нашият отбор и този на „Черно море“ са си спестили агресията в мача“.
Утре футболистите на „Дунав“ ще гостуват за контрола срещу „Етър“ във Велико Търново. Преди двубоя „болярите“ ще представят отбора си за пролетния дял от първенството във Втора лига.
Срещата ще започне в 14 часа.