Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 12 часа на варненския стадион „Младост“ поредната си контрола срещу елитния „Чeрно море“. Вероятно старши треньорът на „моряците“ Илиян Илиев ще заложи основно на резерви, тъй като в следобедните часове отборът му ще излезе за втора проверка срещу „Созопол“.
Дунавци ще тръгнат днес към морето с група от 22-23 футболисти.
Треньорският щаб Мартин Цирков-Ивайло Кирилов ще даде възможност за игра на всички момчета.
„Хубаво е, че младите напират да се докажат. В предишния мач срещу „Янтра“ 17-годишният Кристиян Господинов бе титуляр през цялото време и се представи добре. Хубаво като резерва се включи и наборът му Радослав Великов“, каза Цирков за „Утро“.
Той коментира и завръщането на централния нападател Александър Кирилов, който бе извън терените близо година заради травма и операция на коляното.
„Алекс игра срещу „Янтра“ през второто полувреме и показа, че напипва добрата си форма. Аз съм минавал през такава контузия и операция като неговата и знам от опит, че е нормално все още да се притеснява от остри сблъсъци. С времето ще върне увереността си“, каза Цирков.
След мача с „Черно море“ „Дунав“ ще гостува за проверка и на „Етър“ във Велико Търново. С този мач старши треньорът на „виолетовите“ Веселин Великов ще представи официално на местната публика отбора за пролетния етап от първенството на Втора лига.