Документалният филм „Данте и въздушното перо“ на режисьора Димитър Липовански и продуцента Христина Бобокова влезе в официалната селекция на международния фестивал „Master of Art“. Лентата е посветена на фестивала за съвременно изкуство „Процес - Пространство“ и неговия създател Димитър Грозданов. „Master of Art“ е единственият на Балканите фестивал за документални филми за всички жанрове на изкуството. „Данте и въздушното перо“ влиза в селекцията, редом с 30 пълнометражни и късометражни филми от целия свят. 
„Селектирахме филма, защото разказва за фестивал, който напомня събитията и пърформансите на Анди Уорхол в Ню Йорк, а се е провеждал в Балчик и Русе“, казва директорът на „Master of Art“ Найо Тицин.
„Съхраняваме паметта за едно културно явление и я популяризираме за всички, които се докосват до процесите на съвременното изкуство в България“, казва режисьорът на филма Димитър Липовански.
Сценарист е Цвета Ненова, дигитален монтаж Теодор Мечев, продукция и постпродукция Арена Медиа.
Филмът среща зрителите с участници и идеолози на фестивала „Процес - Пространство“, показва акции и инсталации от първите години на съвременното изкуство в България. Авторите използват методите на дигиталната археология, за да изследват стотици часове архивни материали и аудиовизуални записи от историята на фестивала, предоставени от артисти, участници и организатори.