Държавни и общински училища от Русенска област могат да кандидатстват за третия випуск на програма „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“. Двугодишната програма подкрепя професионалното развитие на цели училищни екипи устойчиво да подобряват своите практики и да допринасят за успеха на всички ученици. Кандидатства се до 31 март през формуляр на сайта www.zaednovchas.bg. Ще бъдат избрани 25 училища от цялата страна. Няма ограничения в условията, но се търсят мотивирани екипи, които търсят училищна промяна и поставят учениците в центъра на обучителния процес.
Участниците в програмата преминават през съвременни обучения, приложение в практиката на наученото, надграждаща подкрепа от ментор и работа в професионална общност със споделяне на опит.
Програмата „Училища за пример“ на Фондация „Заедно в час“ работи в момента с 50 училища и 500 преподаватели от цялата страна. Сред участниците от Русе е екипът на Математическата гимназия „Баба Тонка“.
„Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.