Пациент с деменция в начален стадий е избягал от Ковид отделението на болницата в Бяла и вече седмица е в неизвестност. 
78-годишният Димитър Тодоров е от близкото село Раданово, община Полски Тръмбеш, където живее сам. 
Човекът беше докаран на 31 януари с линейка на  Спешна помощ в Полски Тръмбеш. Беше облечен с няколко якета и панталони, но нямаше никакви документи, каза управителят на болницата Димитър Димитров. 
Прегледът потвърдил съмненията, че Димитър е заразен с коронавирус, и е настанен в специализираното отделение - жилищни фургони с отопление и всички необходими битови условия. Персоналът обаче забелязал признаци на нестабилност в поведението му и потърсил консулт с психиатър, който установил налудно разстройство /начален стадий на деменция/. Междувременно той се успокоил и е започнало лечението му от вирусната инфекция. 
Няколко дни по-късно, около 19 часа на 2 февруари, Димитър направил опит да избяга, но охраната го върнала. Той обаче изчакал извършващата се десетина минути по-късно смяна на дневния и нощния медицински екип и направил успешен втори опит да се измъкне. Охранителите започнали издирването му и след като не го открили в района, в 19.30 часа подали сигнал в  районното управление на МВР в Бяла. 
На следващата сутрин се свързах с кмета на Раданово за издирвания негов съселянин, тъй като Димитър няма документи и не знам на кого да се обадя за бягството му. Тогава разбрах, че той няма други роднини освен две племеннички. С тях обаче нямах никаква връзка, защото не са оставили никакви координати, обясни Димитър Димитров. В петък сутринта едната жена се обадила в болницата да попита как е чичо й и след като разбрала, че е в неизвестност, подала сигнал в полицията в Полски Тръмбеш. Оттам уведомили официално колегите си в Бяла и започнало издирването на възрастния мъж. 
Прегледани били всички камери в Бяла, но на записите не се вижда изчезналият мъж да се движи из улиците. Акцията по издирването му продължаваше и вчера.