Елен се вряза в училищен автобус с ученици и загина. Инцидентът е станал рано вчера сутрин на пътя между Просена и Николово, съобщи Русе Медиа. Училищният автобус е возил осем деца от 1 до 7 клас от Просена към Николово, когато малко преди отбивката за свинекомплекса от лявата му страна го връхлита елен.
При сблъсъка е счупено стъкло и странично огледало на автобуса, а еленът е продължил посоката си на движение и е навлязъл в гората. Веднага е подаден сигнал за случилото се на тел.112, като са уведомени също кметът на Николово Златан Ванев, училищният директор, ловната дружинка в Николово и Държавно ловно стопанство „Дунав“.
На място е сформирана група от членове на ловната дружинка, които по следите, оставени от животното, го намират паднало на около 50 метра в гората. Под надзора на представител на ДЛС „Дунав“ еленът е изтеглен до пътя и е извозен.
Това е около 5-годишен елен, млад, в разцвета на силите си, далеч от трофеен екземпляр, с тегло около 200 кг. По думите на председателя на ловната дружинка Десислав Маринов еленът е бил на обход в района и се е опитал да пресече от нивите към гората, но се е ударил в автобуса.
Няма пострадали деца при инцидента, каза кметът на Николово Златан Ванев. Той увери, че децата не са се изплашили, тъй като не са разбрали какво точно се е случило. Автобусът е откаран за оглед на щетите от застраховател.