14 кучета са отглеждани в дома на възрастната жена, която в събота вечерта беше открита мъртва в двора си в Ново село, а тялото й беше нахапано от заобиколилите я животни. 
Сигналът за трагичния инцидент е подаден от съпруга на 71-годишната жена около 20 часа в събота, който потърсил Спешна помощ, защото съпругата му се почувствала зле. Отзовалите се медици не успяват да влязат в къщата заради агресивни кучета в двора и в стаята, където била жената. Достъпът им е осигурен след намесата на полиция и на екип на Общинския приют за бездомни животни в Русе.
Те гледаха много кучета, но не сме чули да нападат хора, каза магазинер от селото. Съседка обаче твърди, че е имало случаи четириногите за се държат заплашително.
Това бе потвърдено и от кмета на Ново село Мариела Йорданова. 
През миналата година са получавани сигнали за убито куче в дома на жертвата.
Аутопсията ще изясни причината за смъртта на починалата жена. Най-вероятно тя си е отишла от естествена смърт и след това да е нахапана от кучетата, които е отглеждала. По първоначални данни по тялото няма други следи от насилие. Окончателното заключение обаче ще бъда направено след аутопсията.