БФС излезе с любопитно решение за въвеждане на електронно първенство в аматьорския футбол. По този повод „Утро“ разговаря с председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.

- Г-н Димитров, какво означава такова първенство?
- Решението ще допринесе за голямо финансово облекчение на клубовете. Просто казано, вече няма да се харчат пари за картотеки и да се плащат такси. Всичко ще бъде въведено в единна електронна система. Скоро в националната база в „Бояна“ ще се проведе обучение на тази тема. В края на февруари ще проведем работно заседание с представители на клубовете под егидата на Областния съвет. Тогава ще дадем разяснения по всички въпроси, тъй като първенствата ни започват през първата седмица на март.
- На 18 март трябва да се състои извънреден конгрес на БФС. Какво очаквате от този форум?
- Какво да очаквам - решенията бяха факт през октомври миналата година, когато Борислав Михайлов беше преизбран за президент с нов мандат от 4 години. Тогава нито един клуб от Първа, Втора и Трета лига не оспори гласуването. Направиха го само 3 анонимни клуба от аматьорското ниво. Не съм сигурен дали имат даже отбори. Заради техни жалби, инспирирани от Димитър Бербатов, решенията от конгреса не бяха вписани в Агенцията по вписванията. Оттук нататък думата имат юристите.
- Не сте ли твърде пристрастен като служител в БФС.
- Какво значи да съм пристрастен? Аз не се занимавам с организационна работа от вчера. Това, което обещава Бербатов - че под негово ръководство БФС ще направи велики жестове за клубовете с опрощаване на абсолютно всякакви такси в аматьорския футбол, просто няма как да стане. Това се реалностите. Що се отнася до г-н Михайлов, аз виждам какво прави. Благодарение на неговия авторитет страната ни е активен участник в програми на ФИФА и УЕФА. Например нововъведението с електронното първенство е още една положителна стъпка.