Трима съпредседатели да оглавят ВМРО - с това предложение излезе областната организация на партията, която през почивните дни проведе конференция за избор на делегати на предстоящия конгрес на 12 февруари.
Един от номинираните е бившият депутат и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, който вече беше издигнат за председател от общинската партийна структура в Русе. Другите двама не са посочени, но вече е известно, че единият е Ангел Джамбазки. Не така стоят нещата с третия участник в своеобразния триумвират. Сондаж на нагласите на областните структури в страната сочи, че най-предпочитани са още един русенец - организационният секретар Юлиян Ангелов, кандидатът за президент на вота на 14 ноември Милен Михов и още един бивш депутат - Александър Сиди. Възможно е към тях да се присъединят и други имена, тъй като в много области конференциите на партията още не са проведени.
Предложението си за трима съпредседатели ВМРО-Русе определя като алтернативно, но посочва, че това вече се е случвало през 1919 година, когато начело застават Тодор Александров, Александър Протогеров и Петър Чаулев. Подобен прецедент има и в ново време, казват от ВМРО.