50 лева глоба ще плати В. А. за това, че карал ланчията си, закопчан само с една част от обезопасителния колан. Той бил спрян за проверка около 8.30 часа на 19 април 2021 година на ул.“Стефан Стамболов“. Констатирано било, че обезопасителният колан на шофьора е закопчан между водача и облегалката на седалката, като ремъкът, минаващ от лявото рамо до дясната страна на таза, е пред него, но частта, обхващаща самия таз липсва. На В. А. бил съставен акт за 50 лева, който той обжалвал в съда с мотива, че е бил с поставен колан.
С решение от 16 август Районният съд потвърдил наказателното постановление, приемайки за безспорно установено, че водачът е управлявал автомобила без обезопасителен колан. Поставен по описания начин е било нарушение, тъй като разпоредбата на закона въвежда задължение за водачите да ползват обезопасителни колани, а не само част от тях, пише в решението на съда.
В.А. обжалвал и това решение, но тричленен съдебен състав на по-горната инстанция отново го потвърдил и то вече е окончателно.