Лек автомобил изхвърча от пътя и се обърна по таван при катастрофа, станала в събота около 10 часа на пътя Русе-Разград. Колата с търговищка регистрация се е движила в посока Разград, когато на 3 км след ДЗС при неизяснени все още обстоятелства се е ударила в задната лява част на движещия се пред нея форд.
При удара водачът изгубил управление и излетял извън пътя в лявата част, като се преобърнал по таван в крайпътната нива. В автомобила са пътували двама възрастни - мъж и жена, и младо момиче. Зад волана е бил мъжът, като при въртенето жената е изхвърчала извън колата.
Зад двата автомобила се е движил и черен „Лексус“, чиято водачка разказа, че е видяла случилото се, но не е успяла да спре навреме. Затова е направила обратен завой и се е върнала на мястото на инцидента, за да окаже помощ и да подаде сигнал.
На място са били изпратени три линейки, които са откарали тримата пострадали от обърнатата кола в болница. Извикан е и екип на пожарната, който да обезопаси автомобила.
Инцидентът е станал на прав участък с три ленти, като двулентовото платно с възможност за изпреварване обаче е в обратна посока към Русе. Предполага се, че преобърналият се автомобил е предприел забранено изпреварване, при което е закачил форда пред него.