Незаконно строителство и липсата на действия след издаването на заповед за събаряне, промени в Закона за устройство на територията, регистър на зелените системи, актуализация на пенсиите и промени в Кодекса за социално осигуряване - такъв широк спектър са въпросите, които русенци поставиха в първата изнесена приемна „Продължаваме промяната“ в Русе. В нея се включиха председателят на Парламентарната комисия по регионална политика Настимир Ананиев, членове на комисията“ Рена Стефанова, Калин Иванов и Димитър Недялков.
Народните представители са се ангажирали да се направят проверки по случаи на незаконно строителство. Жена е предложила промяна в режима за адресна регистрация - когато има нов собственик на имота, той да може да отпише всички адресно регистрирани на съответния адрес. Проверки ще има и за публичния регистър на зелените системи, какъвто по закон трябва да има във всяка община, но почти навсякъде липсва. Така никой не може да провери къде се води съществуването на дървета и дали е законосъобразно премахването им, как е извършено то, дали е станало по процедура. 
„Обсъдиха се много широк спектър от теми - от регионална политика до местни проблеми и желания на гражданите на Русе. Надявам се и смятам, че нашите съграждани ще бъдат чути и ние ще направим всичко възможно проблемите да се обсъдят и на следващо ниво, за да се вземат адекватни решения по тях“, сподели депутатът Димитър Недялков, с когото русенци са коментирали актуализацията на пенсиите.