Волейболистите на „Дунав“ и „Хебър“ /Пазарджик/ ще открият утре от 12.30 часа четвъртфиналната програма от турнира за купата на България. Двата отбора ще се срещнат в бургаската зала „Младост“, а както писа „Утро“, двубоят ще бъде излъчен пряко по „Диема Спорт“. Другите четвъртфинали са „Дея Спорт“ /Бс/-ЦСКА, „Нефтохимик“-“Монтана“ и „Пирин“ /Разлог/-Левски“ /Сф/.
Присъствието на русенския отбор в Топ 8 е голям комплимент за възпитаниците на старши треньора Пламен Христов.
Реално погледнато, „Дунав“ няма почти никакви изгледи за успех срещу „Хебър“. Пазарджишкият отбор е водач в елитното ни първенство, а през последните сезони е неизменен участник в евротурнирите. За тима играят и класни чужденци - италианец, канадец и македонец, които подчертано вдигат класата на състава. На практика ще е мач срещу фаворита за трофея.
А че в Пазарджик се гласят за празник, става ясно от сайта на клуба. В него има съобщение, че клубното ръководство ще осигури безплатен транспорт на феновете, които искат да проследят мачовете от турнира.
„Ние сме българският „Модена“, казва пред „Ла Гадзета дело Спорт“, италианският наставник на „Хебър“ Камило Плачи. Паралелът се дължи на факта, че отборът е от малък град, но диктува волейболната мода в България.
Скромничкият шанс на „Дунав“ /а от времето на Давид и Голиат винаги има такъв/ е отборът да бъде подценен, както се случи през есента в мача с „Нефтохимик“ в Бургас. Тогава бургазлии също изглеждаха безапелационни победители, но трябваше да са потрудят доста, за да стигнат до мъчителен успех с 3:2.