Британската софтуерна компания Endava вече работи с опитни IT специалисти от Русе и очаква да привлече още за офиса си, който ще отвори скоро тук. Това стана ясно на вчерашната среща на нейни представители с кмета Пенчо Милков. Русе е ключова за нас локация, каза Славомир Андреев, който оглавява една от големите технически дисциплини в Endava - Applications Management, и отговоря за офиса на компанията в Русе. Той допълни, че в русенските си колеги открива много положителни качества като доверие и професионализъм.
„Русе притежава невероятния потенциал тук да се развиват именно високотехнологични компании“, каза кметът Милков и информира гостите си, че за всеки третокласник в общината е осигурено обучение по роботика и кодиране, а в детските градини се въвежда и иновативното Lego обучение. 
Endava дава възможността на служителите си да работят както от модерни офиси, така и от вкъщи. Компанията организира и поредица тематични конференции, като следващото събитие ще бъде Tech Day - Ruse, което ще се проведе на 24 февруари онлайн.