„Моята задача е да намалим грешките, защото никой не печели от тях. Не ми трябват съвети или някакво специално отношение от клубовете“, обяви вчера новият председател на Съдийската комисия към БФС Виктор Касай при официалното си представяне.
Унгарецът Касай, безспорен авторитет, който е водил мачове на световно и европейско първенство, както и финал на Шампионската лига, ще застане начело на СК с договор за година и половина.
„За мен тази оферта беше голямо предизвикателство. В момента събирам информация за българските съдии“, каза още роденият в Татабаня специалист.
Здравейте, юрам /господин/ Касай!
Добре дошли! За да се справите с „предизвикателството“, първо трябва да сте с постоянно изключен телефон и да не говорите с никого на ухо. По-скоро българската футболна действителност ще ви повлияe с времето, отколкото вие - на нея. Има един стар виц за британец, които бил на гости на българин в София, срещнали натурален шоп и джентълменът не можел да повярва, че не подлежи на култивиране и подобряване на обноските. Обзаложил се на една кола, че ще успее само за половин година, тръгнал шопът за Англия, но след три месеца възпитателят му бил телеграма до приятеля си в България: „Ела си земи шопо! Е**** ти колата!“. Дано тази картинка не се повтори. Иначе грешките ще ги пишем за случайни, дори и пак винаги да са за сметка на бедните клубове.