Дългогодишният управител на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев е единственият кандидат, пожелал да се яви на конкурса, който бе обявен поради изтичане на поредния ме успешен тригодишен му мандат. Конкурсът ще се проведе на 1 и 2 февруари, потвърди зам.-кметът Златомира Стефанова, която ще бъде и председател на комисията.
„Общински пазари“ е най-печелившото дружество на Общината, то стопанисва 12 търговски обекта в Русе и се конкурира с големи хипермаркети и търговски центрове. Въпреки това интерес към поста изглежда липсва или респектът към мениджърските успехи на Кунчев отказва потенциални кандидати или просто мераклии за началници. Срокът за подаване на документи за участие изтече миналият петък на 21 януари.
На 1 февруари ще бъде направена проверка на представените документи, а на следващия ден комисията ще изслуша концепцията на Кунчо Кунчев за развитие на дружеството. И въпреки че той трябва да получи одобрение от комисията и след това назначаването му да бъде гласувано и одобрено от Общинския съвет, резултатът е предсказуем. Кунчев заема поста управител на „Общински пазари“ от 2010 г. и за това време доказа, че общинските фирми могат да печелят добре с визия и компетентно ръководство.
„Искам да има още един пазар в „Чародейка Север“ и търся терен в „Дружба 3“, като е важно да е подходящо място за пазар. Идеята ми е и да направим търговски обекти накуп около туристически места, където ходят туристи, например за сувенири и други подобни“, сподели част от своята визия за развитие още през тази година Кунчев. 
Има ли формула за успеха? Дългогодишният управител на „Общински пазари“ твърди, че той се крие в баланса.
„Винаги сме гледали всичко да е умерено и всяка година по нещо ново да правим, като амбициите ни са балансирани с проекти и харчове, както и постоянство. Всяка година гледаме да изградим нещо ново или да ремонтираме инфраструктурата на някой пазар. Никога обаче не сме били прекомерни в нещо, за да не вкараме дружеството в задължения, които нямат смисъл“, казва Кунчев.