Обществени поръчки за извършване на основен ремонт на два надлеза - над пътен възел „Максим Горки“ („Охлюва“) и на бул. „Тутракан“ над жп линията Русе-Варна, обяви Община Русе. Оферти се приемат до 25 януари, а предвиденият финансов ресурс за проектиране, строителство и надзор е 264,6 хил. лева без ДДС.
Повече работа ще има по масивния плочогредов мост (надлез) по бул. „Тутракан“. Кусинетите и гардбаластовите стени са компрометирани. Гумените профили на дилатационните фуги са амортизирани, водоплътността им е прекъсната. Поради продължителни и периодични течове е налице корозия на армировката на кусинетите и гардбаластовите стени. Засегнато е състоянието на ролковите лагери, които също са корозирали и към момента не изпълняват функцията си, поради заклинване и невъзможност от завъртане. 
По надлеза по бул. „Мидия Енос“ са установени участъци на слягане на настилката и компрометирани фуги, които създават предпоставки за непрекъснати течове на повърхностни и атмосферни води към долното строене.
И двата надлеза трябва да се отремонтират за срок не по-дълъг от 60 календарни дни.