Ръководството на ФК „Дунав“ работи усилено по подписване на спонсорски договори с две фирми със седалище в София, научи „Утро“. В единия случай става дума за подновяване на контракт, а в другия - за компания, която евентуално ще помага на русенския клуб за първи път. По пътя към нея се тръгнало с посредничеството на Община Русе. През миналата седмица клубът преподписа договора си с италианската фирма „Мапей“.
„Докато подписите не станат факт, няма смисъл да говорим в конкретика. Истината е, че водим интензивни и продължителни разговори, както е и истина, че тези преговори са налице, благодарение на логистика от общинската власт“, каза за „Утро“ отговорникът по стратегическото развитие на „Дунав“ и клубен говорител Деян Йорданов.
Бюджетът за този и новия сезон, когато представителният отбор вероятно ще се завърне във Втора лига, трябва да бъде готов през март.
В каквото и състояние да е теренът на Градския стадион, пролетните мачове ще се играят на него, каза още Йорданов. Причината била, че по силата на договор между Общината и концесионера на базата в „Здравец“, горният слой на игрището на стадион „Дунав“ трябвало да се подмени на петата година от сключването на контракта.
На този етап нямало сигнали от спортно-техническия щаб за привличане на нови футболисти. Попълненията дотук са две - дошлият от „Черноломец“ /Попово/ десен защитник Светослав Славчев и завърналият се от ЦСКА 1948 халф Кристиян Върбанов.