Волейболистите на „Дунав“ се класираха за финалите в турнира за купата на България. Момчетата на старши треньора Пламен Христов победиха като домакини „Ботев“ /Луковит/ с 3:0 /25:22, 25:15, 25:9/ и в събота ще излязат на паркета в Бургас, където в четвъртфинален двубой ще се срещнат с изключително силния тим на „Хебър“ /Пазарджик/ Двубоят ще е първи в програмата на финалите и ще бъде излъчен пряко от 12.30 часа по „Диема Спорт“.
Да се говори за нова русенска победа ще е много трудно, тъй като пазарджиклии са наистина сериозна за родните стандарти класа. И все пак надеждите остават, поне ако се съди по факта, че през есента „Дунав“ също изглеждаше обречен срещу гранда „Лукойл“, но пък даде такъв отпор, че бе на прага на сензацията и загуби с 2:3.
„Хебър“ и дунавци не се срещнаха през есента в мач за първенство. Помощник треньор на хебърци е бившият старши наставник на русенския тим Данаил Милушев.
Мачът срещу „Ботев“ /Луковит/ мина според очакванията. „Дунав“ беше с две класи над съперника си и стигна до лесна победа. Красноречив е третият гейм, в който русенци буквално прегазиха съперника си.
Стефан Иванов бе над всички с 21 точки /83 процента ефективност в атака/. Петър Христосков добави 15.
„Дунав“: Стилян Асенов, Петър Христосков, Стивън Димитров, Борислав Манолов, Стефан Иванов, Ангел Павлов, Симеон Добрев.