85-годишна жена загина при пожар, избухнал малко след 11.30 часа вчера в русенския квартал ДЗС. Жената е била сама в апартамента си на първия етаж в двуетажен блок дома си, а синът й е бил излязъл да пазарува. Тя се е отоплявала с електрическа печка-духалка, като първоначалната версия е, че огънят е тръгнал от нея.
Сигналът е бил подаден от работници от съседен обект, които видели пушека. Междувременно синът на възрастната жена се е прибрал и се опитал да извади майка си от пламъците. На помощ са се притекли работниците Ангел Ташев и Атанас Огнянов, но жената вече е била починала от задушаване заради дима.
„Отидох до вратата, беше паднала майка му в ръцете, той викаше над нея - майко, майко. Жената се беше задушила, изнесох я на ръце, оставих я тук навън, после се върнах за него, защото той останал в апартамента. След 5 минути той излезе, целият опушен, косата му обгоряла“, разказа пред Русе Медиа Ангел Ташев. Той и колегата му Атанас Огнянов са изнесли и още една възрастна жена - 87-годишна съседка от втория етаж. Тя е получила обгазяване от дима и е оказана помощ в линейката.