Необичайно съчетание ще изкуши почитателите на музикалното изкуство в първия ден на февруари. Това е новият проект на Русенската опера, който се осъществява благодарение на инициативността и креативността на кларинетиста Преслав Петков и неговата съпруга, сопраното Анна Карадимитрова. Този път те ще поднесат на русенци програмата „Гласове и мандолини“ - със специалното участие на мандолинен квинтет „София“, създаден от китариста на група Б.Т.Р. Славчо Николов. 
Този път няма да има джаз, а класически творби, които са оцветени от аранжиментите за мандолини и сопрано, обясни Преслав Петков. Всички, които си купят билети за концерта на 1 февруари от 19 ч в зала „Филхармония“, ще се докоснат до различното звучене на произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, Франц Шуберт, Карл Дженкинс, но също и до интерпретации на песенното творчество на български класици като Добри Христов и Парашкев Хаджиев. Интригуваща нотка ще добавят към изискания музикален букет и творбите на самия Славчо Николов. 
Арт колаборацията на музикантите от мандолинния квинтет с Преслав и Анна датира отпреди време. Славчо Николов и изпълнителите на старинните инструменти, характерни за Западните Балкани, са впечатлявали заедно с Анна Карадимитрова и Преслав Петков в Дубай, където кларинетистът и сопраното работиха дълго. Именно в Дубай беше представен за първи път при огромен успех проектът „Гласове и мандолини“ като част от платформата „Български музикални вечери в Кувейт“, създадена от русенския кларинетист.
Концертът зарадва преди известно време и публиката на фестивала „Огненият Дунав“ в Тутракан. Отдавна планирахме и концерт в Русе, но ковид пандемията все се опитваше да ни провали намеренията, радваме се, че сега ще зарадваме публиката, каза Преслав Петков. Той призна, че Б.Т.Р. е отдавнашно негово пристрастие - от концерта на групата в Русе преди около 20 години, когато вокалистът Наско се обръща от сцената към младия музикант сред публиката: „Прегърни го това хубаво момиче!“. Преслав изпълнява - и така под звуците на песента „Хей, момиче“ на Б.Т.Р. става факт първата прегръдка на Преслав и Анна, които скоро след това стават двойка и на сцената, и в живота.