„Имам синини по гърба, по лицето... Заплахи за убийство. Аз не съм очаквал такова нещо“ - казва пред БНТ д-р Ивайло Иванов. Както „Утро“ писа, той бе брутално нападнат от Венцислав Ангелов-Чикагото на работното си място заради поставена ваксина на пациент, който после починал. „Категорично бях нападнат от този господин, вижда се и на записите как посяга. Тези вербални атаки, тези физическите удари, тези блъсканици“, казва докторът, който видял Венцислав Ангелов за първи път, когато нахлул в кабинета му.
Лекарят се грижи за над 3000 пациенти от Ново сели и околните населени места. Сред тях е и Димо Станев, чиито близки твърдят, че е починал след поставена ваксина „Янсен“. Няма обаче такова лекарско заключение. Д-р Иванов заяви, че мъжът сам е настоял да го имунизира, за да може да се върне на работа в Германия. 
„Тук в България обикновено показанията за ваксинация се смятат за противопоказания. Категорично сърдечно болните пациенти трябва да бъдат ваксинирани. Той не само че трябваше да се имунизира, а трябваше да се имунизира по-рано, за да се предпази от разболяване. Повтарям за пореден път, този човек почина от заболяване от Ковид-19“, казва д-р Иванов
Той благодари на колегите и на пациентите си, които го подкрепиха. „Радвам се за тяхната подкрепа в този труден за мене момент“, казва д-р Иванов, който признава, че случилото се не го демотивира и ще продължава, както досега, да се грижи за своите пациенти.