Националният футболен отбор за девойки до 19 години ще пристигне на лагер в Русе на 15 февруари. Момичетата ще тренират на злополучния Градски стадион, на него ще играят и две домакински контроли срещу държавния тим на Румъния. Първият двубой е на 17 февруари от 14 часа, а вторият - на 19-и от 11.
Като се има предвид, че пролетните двубои на „Дунав“ ще вървят също на този окаян терен след „основния ремонт“ на фирма „Тарктур“, репортер на „Утро“ си направи труда да види в какво състояние е игрището.
Без да сме специалисти, спокойно може да се заключи, че това не е футболен терен, а някакво поле в тундрата около Полярния кръг. Макар че отдалеч зеленее, игрището е твърдо като бетон /може би и заради студеното време/, а в някои участъци тревата просто липсва.
Наскоро, както първи писа „Утро“, теренът бе инспектиран от комисия към спортното министерство. Дали проверката ще доведе до някакъв резултат и дали прокуратурата ще задвижи по-бързо отдавна стартиралата проверка, за да разбере най-сетне как усвоените от обществена поръчка 1 милион лева държавни пари са закопани в глината срещу едно голямо нищо?
Но сега да му мислят свикналите на хубави терени румънки. За нас ще остане да се червим в мачовете на 17 и 19 февруари.