До две години затвор или пробация може да получи агресивният 46-годишен мъж, който в неделя нахлу заедно с племенниците си в Ковид отделението на болница „Медика Русе“, спречка се с охранител и засипа медиците със заплахи, ако лекуваният там негов близък почине. Срещу него от Районна прокуратура е образувано досъдебно производство за хулиганство в болнично отделение.
„Разследването е в начален етап, като предстои провеждане на необходимите следствени действия. При събиране на достатъчно доказателства за виновността на лицето в извършване на деянието, същото ще бъде привлечено към наказателна отговорност“, съобщиха от пресцентъра на висшестоящата Апелативна прокуратура във Велико Търново. 
В отговор на поредния случай на грубо посегателство срещу медици на работното им място „Медика Русе“ инициира кампания срещу насилието над хората в бели престилки под наслов „Искам да ме лекуват спокойни специалисти. Стоп на насилието срещу медици“. Тя вече е достигнала до повече от 15 000 души в цялата страна и подкрепата за нея продължава да расте. 
На посещение в университетската болница вчера беше зам.областният управител Синан Хебибов, който осъди насилието и заяви, че всеки медик трябва да е спокоен на работното си място и да не се позволяват повече подобни грозни гледки и ексцесии.
От началото на пандемията през Ковид отделението на болницата са преминали близо 3200 пациенти, 800 от тях са били в интензивния сектор. В момента в нея са разкрити 46 интензивни легла, от които са свободни  само три.