Волейболистите на „Дунав“ ще открият днес неофициално новия сезон с домакинска контрола срещу „Берое“. Двата тима ще излязат на паркета в по-ранен час - 16, за да могат гостите да се прибират по-скоро в Стара Загора. Беройци вече имат зад гърба си една проверка - загуба срещу „Славия“ с 2:3. В есенната сесия от първенството Супер Волей дунавци записаха две победи срещу този съперник. 
А старши треньорът на „Дунав“ Пламен Христов покани за подготовка при мъжете 15-годишния Огнян Христов. Ученикът в Гимназията по строителство е с внушителен за възрастта си ръст от 197 сантиметра. Той е възпитаник на школата, където тренира при Красимир Миронов.
„Огнян играе на позицията посрещач. Той е много умен, трудолюбив и възпитан. Както расте, със сигурност ще се извиси над 2 метра. Но не само ръстът е негов единствен плюс, тъй като момчето има качества да се развие като много добър волейболист. При нас тренира и брат му Боян, който е на 17 години. И той като Огнян е посрещач“, обясни за „Утро“ треньорът Миронов.