Състезателят по академично гребане от „Локомотив“ /Русе/ Лазар Пенев е един от националите, които са на лагер в базата на Белмекен, която остана за няколко дни без ток и вода. На високопланинския бивак са и русенските боксьори Радослав Росенов, Севда Асенова, Ана-Мария Дялова, Габриела Димитрова и Николай Маринов.
„Положението за една седмица беше доста тежко, но се справихме. Работеше само един агрегат. На практика бяхме без отопление. От днес /вчера - б.а./ вече имаме редовно електричество. Нашата подготовка не бе толкова засегната, защото работим на тренажори и с щанги“, обясни Пенев за „Утро“.
Първото голямо изпитание през тази година за възпитаника на треньора Цоню Григоров е участие през април-май на турнира за Световната купа в Белград. Европейският шампион за младежи и бронзов медалист от световното първенство ще участва на скиф /лека категория/.
Както писа „Утро“, тъй като тази дисциплина ще отпадне от програмата на следващите олимпийски игри, има голяма вероятност Лазар да влезе в тандем с друг национал.