Двете семейства, които бяха евакуирани заради свлачището във Ветово, се върнаха в домовете си, съобщиха от областната управа. Завършено е първоначалното геоложко проучване, което категорично е показало, че причината за свлачището са постепенни, но продължителни течове на преминаващата битова канализация в горния участък от улицата. Това е довело до неравномерни слягания и пропадания в земната основа и разместване на тръбите, което е предизвикало аварията.
Аварийните укрепителни дейности са в ход, като макар и временни, те гарантират предотвратяването на друго свлачище. Вече има изградена подпорна стена, разчистени са и всички земни маси. След като наново бъдат положени ВиК тръбите, ще се направи и насип с чакъл. Работи се и по изграждането на предпазен бордюр, който да попречи на водите от улицата и от водосточните тръби да влязат в зоната на свлачището. всички отворени пукнатини по уличното платно се запълват с битумна паста. 
 На място да провери дали дейностите се извършват по график беше зам.областният управител Синан Хебибов. Областният управител Анатоли Станев е запознат със ситуацията и още тази седмица ще изпрати писмо до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.