19-годишен младеж опитал да си осигури две седмици почивка от работа, като излъже в болницата, че кола го блъснала и кракът му пострадал. Наивната измама веднага е разобличена от лекарите, а с момчето сега работа ще има прокуратурата.
В петък в 10.35 часа в дежурната част на Областната дирекция на МВР е получена информация от Спешното приемно отделение на болница „Канев“, че при тях е постъпил 19-годишен младеж от Русе с оплакване за нараняване на крака, след като автомобил го блъснал, докато пресичал кръстовището срещу Пантеона.
За изясняване на случая е изпратен дежурен полицейски екип от КАТ. Пред служителите момчето обяснило, че е било ударено от БМВ, но на конкретни уточняващи въпроси от страна на полицаите отговаряло нееднозначно и уклончиво. Униформените предприели всички необходими действия за изясняване на произшествието и издирване на шофьора, причинил удара. В хода на работата по случая са потърсени свидетели, разговаряно е с живеещи и работещи в района, прегледани са и записи от охранителни камери, но не е установено да е възниквало подобно произшествие. 
В това време ортопедите в травматологичния кабинет направили рентгенова снимка на крака на момчето, която показала, че няма дори изкълчване. 
След събраните доказателства, че на това кръстовище не е имало такъв инцидент и че кракът му е здрав, младежът признал, че е подвел работещите в спешното отделение и униформените, тъй като искал да си почива поне две седмици, вместо да ходи на работа.
Случаят е докладван по компетентност в прокуратурата.