Треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков беше категоричен, че няма как да се говори за ревизия на решението за освобождаване на Мерт Хасан, Симеон Дочев и Симеон Иванов. Веднага след новината за раздялата с тях част от феновете изразиха подкрепа за футболистите с постове в социалните мрежи.
„Уважавам всички наши фенове. Те обаче не са в кухнята, не виждат и не знаят някои неща. Решението за освобождаването на Хасан, Иванов и Дочев не беше еднолично. Събрахме се аз, колегите Ивайло Кирилов и Любо Петков и капитанът Диян Димов, говорихме, умувахме. Няма да коментирам какви бяха съображенията ни, защото това са теми, които си остават между нас като спортно-технически щаб. Иначе мога да кажа много неща, които не са известни на феновете, но не виждам защо да го правя“, заяви Цирков за „Утро“.
От днес футболистът на „Дунав“ Теодор Костов ще се присъедини към отбора на „Царско село“. Костов обиколи няколко тима, преди да се върне в Русе. През късната есен записа добри мачове като заместник на контузилия се Кристиян Тасков. Сега обаче новият старши треньор на „Селото“ Владислав Вутов, който в известен период беше наставник на Теодор в „Септември“ /Сф/, му се обадил и го поканил в столицата.
„Момчето обясни, че има намерение да отиде в „Царско село“ и нямаше как да го спрем“, обясни Цирков.
„Дунав“ ще играе през пролетта и без Мартин Иванов. 27-годишният ляв бек не можел да съчетава ангажиментите си на спортист и на работещ човек и избрал да съблече футболния екип.