Новоназначеният областен управител Анатоли Станев встъпва днес в длъжност. Досегашният титуляр Борислав Българинов ще му предаде официално поста в 9 часа в Зала 1 на Областната администрация.
По повод назначаването на Анатоли Станев от Министерски съвет на 12 януари екоактивисти от Русе съобщиха за „Утро“, че готвят протест. В социалните мрежи се появиха няколко анкети с предложени дати и час, като най-много подкрепа получи предложението протестът да е в петък, което щеше да съвпадне и с встъпването на Станев в длъжност. Това обаче няма да се случи, потвърди един от най-активните екозащитници Галичка Николова от фейбсук групата „За чисти въздух и вода в Русе“.
„Много е деликатна ситуацията с протеста на „Възраждане“ в столицата и ние считаме, че няма да е подходящо да протестираме по този начин. Още не сме взели решение, но вероятно ще изразим недоволството си под друга форма. Много малко хора сме тези, които считат, че трябва да се направи протест, от фейсбук групите общо сме 10-15 човека. Ще оставим „Има такъв народ“, които направиха номинацията за областен управител, да си носят последствията“, коментира Николова за „Утро“. 
Така официално в петък протест няма да има, като изглежда е възможно такъв въобще да не се състои. Дали това е краят на скандала, разгорял се още с номинацията на бившия директор на РИОСВ Анатоли Станев за областен управител на Русе, предстои да стане ясно.