Матраци за легла дари Синдикалната федерация на служителите на МВР /СФСМВР/ на сдружение „Център Динамика“ в Русе вчера. То беше предадено на управителя на сдружението Деана Димова от члена на синдикалната организация Иван Димитров. Матраците са предоставени на преференциални цени от фирма „Ирим“, която по този начин се включва в кампанията „Служителите на МВР са достойни хора!“, организирана за четвърта поредна година.
„Кампанията се роди през 2018 г. след едни награди от 100 лв., които решихме да дарим. Тя стана целогодишна и всяка година даряваме различни институции - болници, детски домове и др. Само през 2019 г. дарихме медицинска апаратура в пет болници за 36 000 лв.“, разказа Иван Димитров.
„Имаме нужда жените и децата в кризисния център да се чувстват комфортно и сме благодарни за жеста на синдиката в трудния момент. В лицето на органите на реда ние виждаме една подкрепа, една ангажираност, една толерантност към жертвите на домашно насилие. Защото да живееш в насилие, не е нормално“, сподели Деана Димова.
От центъра връчиха благодарствено писмо към синдикалистите от МВР от името на жените и децата, настанени в социалната услуга. „Нека бъдат повече благодетелите като вас, които дават от чисто сърце и добри помисли. Бъдете все така всеотдайни и съпричастни към проблемите на хора, преживяващи криза в житейския си път“, се казва в писмото
Кризисният център в Русе има капацитет от 8 места, които винаги са запълнени. По време на пандемията случаите на домашно насилие спрямо жени, деца и възрастни хора са се увеличили, като има все повече убийства на жени. От сдружение „Център Динамика“ апелират за промяна в Закона за защита от домашно насилие, за да може да предотвратят подобни драстични случаи.