Рядък прецедент предизвика рецидивист, чието наказание беше увеличено с година над договорения с прокуратурата срок от година и половина.
Многократно осъжданият Емил В. излязъл от затвора на 7 март 2016 година след излежани 4 години за грабеж. През цялото време закоравелият престъпник не спирал да търси по телефона бившата си приятелка С.С., която достатъчно ясно показала, че не иска да има нищо общо с него и заживяла с друг мъж. Жената не отговаряла на повикванията от затвора, но това само настървило 32-годишния Емил. С времето плановете му да се събере отново с бившата си приятелка не само не избледнели, а и се засилили и на 29 септември 2019 година отишъл пред къщата, в която С.С. живеела с новия мъж в живота си. Започнал да я вика по име, а жената, която била сама вкъщи и знаела какво я чака, ако се обади, се скрила разтреперана зад един шкаф. Но бившият й любим разбил входната врата, намерил я и след като я пребил с животинска жестокост, я заставил да си събере багажа и да тръгне с него. Защото иначе щял да я убие и да я зарови някъде, където никога нямало да я намерят.
На улицата съдбата най-после застанала на страната на жената. Прибирайки се, приятелят й видял как Емил я отвежда, освободил я и я закарал в болница „Канев“, където медиците установили, че кракът й е счупен, и сигнализирали полицията.
За да избегне затвора, Емил бързо избягал зад граница, но след година и половина решил, че всичко е забравено и на 10 ноември м.г. се върнал у нас. Само че още на Дунав мост получил обвинителен акт.
След осем съдебни заседания рецидивистът признал вината си по всички обвинения и сключил споразумение с прокуратурата за 1.5 години затвор. Състав на Районния съд обаче счел наказанието за недостатъчно и поискал да бъде увеличено с една година. Подсъдимият приел и вече е откаран в затвора в Ловеч.