Неуспелият кандидат за депутат и за президент Венцислав Ангелов-Чикагото е осъден на 10 хил. лева глоба и обществено порицание за клевета, реши състав на Районен съд - Русе. Делото е заведено още през 2019 г. от Пламен Нунев. Освен това Чикагото трябва да плати на бившия лидер на ГЕРБ в областта 1000 лв. обезщетение за претърпените неимуществени вреди и 2512 лева разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Русе, което вероятно ще бъде направено.
Венцислав Ангелов, който неведнъж е скандализирал русенци с крайни изявления и лозунги, опъвани на транспаранти по изборите, е осъден заради неверни изявления по адрес на Пламен Нунев, бившия кмет Пламен Стоилов и бизнесмена Красимир Даков. 
Както сподели за „Утро“ адвокатът на Нунев Андрей Желязков, за присъдата са били необходими повече от две години и рекордни 15 съдебни заседания поради многократните отлагания заради участие на Чикагото в изборите. Осъжданият за притежание на наркотици Венци Ангелов бe кaндидaт зa нapoдeн пpeдcтaвитeл oт pyceнcкaтa лиcтa БHO на изборите на 4 aпpил, a нa 11 юли бe в лиcтaтa нa пapтия „Cвoбoдa“. Инициативен комитет го издигна и за президент на изборите на 14 ноември, но ЦИК му отказа регистрация заради недостатъчен брой валидни подписи.