Сериен крадец от Ветово опита да излезе от ареста, където е от 19 ноември, но състав на Районния съд отказа да измени мярката му за неотклонение.
18-годишният Наско А. се прочу с кражбите си в периода септември-ноември миналата година. Първо бе заловен на 2 септември след кражба на пари и вещи от къща във Ветово, за което получи условна присъда. В изпитателния срок обаче младежът без образование открадна две коли в градчето. На 23 октомври вечерта видял отключен „Форд Фюжън“ с ключ на стартера и потеглил с него към Хотанца, макар че няма книжка. Малко преди селото обаче горивото на форда свършило и крадецът го изоставил. На 15 ноември крадливото момче се натъкнало в центъра на градчето на отключено „Мицубиши Каризма“, пак с ключ на стартера, седнало зад волана и потеглило с въртене на гуми. Наблизо имало патрулка и униформен вдигнал стоп палка, но шофьорът дал още повече газ. Гонитбата продължила само 200-300 метра, когато момчето без книжка не успяло да вземе десен завой и се блъснало челно в оградата на стадиона. След това побегнало, но било настигнато от униформените и арестувано. Още тогава стана ясно, че преди „геройството“ си младежът е пил доста алкохол.
Вчера адвокатът му опита за го измъкне с обяснението, че здравето му се е влошило в килията, но съдът прецени, че нужното му лечение може да се провежда и в ареста. Определението може да се обжалва  пред Окръжния съд.