Само две продажби на общинско имущество на обща стойност 123 600 лева са реализирани от общо 13-те предложени имота в плана за приватизация през белязаната от пандемията минала година. Магазин с площ 242 кв.м на ул. „Рига“ е купен на търг за 100 000 лева от „Станислав Цонев“ ЕООД. Началната тръжна цена е била 84 159 лева, а в търга са участвали още четирима кандидати. Втората продажба също е на търговски обект със застроена площ 50,10 кв.м на ул. „Николаевска“. На търга с явно наддаване участва само един кандидат - „Уеберест“ ЕООД с управител Мартин Панайотов, който придобива имота на началната тръжна цена от 23 600 лв. 
За сравнение - през 2020 година са реализирани 3 продажби за общо 184 308 лева от предложените 12 в плана за приватизация.
Сред непродадените миналата година общински имоти е бившият хлебозавод, към който от години няма интерес, тъй като се продава като в комплект с 13-те сгради в него за над 4 млн. лв. Въпрос с повишена трудност е дали продажбата поотделно на сградите не би била по-успешна. Поради липса на инвеститорски интерес не са продадени и останалите 8 имота, включени в плана за приватизация през 2021 г.
Всички те влизат в плана за тази година заедно с 560 броя общински акции, представляващи 25% от капитала на „Агропродукт“ АД, към които също не е имало инвеститорски интерес през изминалата година. 
За сигурна се смята продажбата на 101 940 броя поименни акции на Община Русе, представляващи 50% от капитала на „Сплендид“ АД, за които на 18 ноември е открита процедура за приватизация. Както „Утро“ писа, съдружникът на Общината в хотелския комплекс - „Финансова компания“ (ФИНКО)“ АД - София, също продава дела си и преговаря с трето заинтересовано лице. Така че пред тази сделка очевидно има хоризонт.
Паричните постъпления от приватизация се използват по закон за придобиване и основен ремонт на дълготрайни материални активи, за разходи, свързани с приватизационния процес, както и за погасяване на ползвани заеми за финансиране на проекти на социалната и техническа инфраструктура.