Футболистите на „Дунав“ проведоха първа тренировка преди пролетния етап от първенството на Североизточната Трета лига. След нея „Утро“ разговаря с треньора Мартин Цирков.

- Г-н Цирков, как мина заниманието?
- В отлично настроение. Момчетата са зажаднели за футбол. Братята Станислав и Георги Вълчеви не присъстваха, защото са карантинирани, Йордан Димитров  също беше възпрепятстван. Той ще се присъедини днес към отбора.
- Малко изненадващо прозвуча новината, че сте освободили Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев. Защо решихте да предприемете този ход?
- И тримата са добри момчета. Не ни беше лесно да вземем това решение. Не казваме, че се отказваме от тях. Напротив. Мотивът ни за раздялата с тях беше, че групата стана прекалено голяма - 28 души. Излиза, че на всеки пост имаме по трима футболисти. Представете си колко от тези хора ще имат възможност да играят редовно! Тримата не отпадат тотално от сметките ни. По-добре е да отидат в други отбори, за да излизат често на терена. Ние ще следим изявите им. Доколкото разбрах, Симеон Дочев вече се е договорил да премине в „Черноломец“ /Попово/. Целта ни е да оформим група от 23-24 футболисти. Искаме да дадем шанс и на други момчета като Кристиян Господинов, Радослав Великов, Дани Братоев.
- Какво е състоянието на лекувалия се дълго след тежка контузия на коляното централен нападател Александър Кирилов?
- Добро е. Вече ще тренира наравно с другите. Доста му се посъбра, но стисна зъби и вярвам, че бързо ще върне отличната си форма. С него вариантите ни в атака стават по-солидни.
- Каква е програмата в близките дни?
- Тренировки и двустранна игра. На 22 януари ще играем първа домакинска контрола с „Добруджа?
- Къде ще се играе мачът?
- Още не е ясно.