Биляна Дудова бе определена за номер 1 за четвърти пореден път в традиционната анкета на вестник „Утро“ и Община Русе за Спортист на годината! И съвсем заслужено - състезателката по свободна борба на „Юнак“ спечели световна и европейска титла при жените. Златното момиче на борбата зае първо място във всички анкетни листи и събра абсолютните 110 точки - рядко постижение в дългогодишната история на допитването! Победителката /както и всички подгласници/ беше наградена с кристален знак и парична премия от Община Русе, връчени от кмета Пенчо Милков. Тя получи и специалната награда, учредена от почетния председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов - статуетката „Спортен Олимп“ за Спортист на годината, а зам.областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов я отличиха с букет и грамота от името на областния управител Борислав Българинов.
Закономерно бе второто място на щангиста от „Русе“ Ангел Русев - 95 точки. И той направи дубъл от медали с европейска титла и бронз от световното.
Трети със 78 точки остана борецът Георги Вангелов. Той бе най-добре класиралият се българин в този спорт на олимпийските игри в Токио. Георги завърши пети.
Европейската титла на щангистката Надежда Мей-Нгуен я класира не четвърто място със 71 точки. Пети само с точка по-малко бе градиран съотборникът й Стилян Гроздев, който също стана европейски шампион. Топ 6 завършва с боксьора от „Русе“ Радослав Росенов - европейски шампион за младежи и трети на световното. Радослав получи 54 точки.
Подреждането нататък: 7. Инна Ефтимова - лека атлетика, клуб „Дунав“, балканска шампионка на 60 метра, втора на 100 и 200, участничка на олимпийските игри в Токио - 46  точки. 8. Мирослав Киров - свободна борба, вицешампион от европейското - първенство - 37. 9. Лазар Пенев - академично гребане, клуб „Локомотив“ - младежки европейски шампион, трети на световното - 30 точки. 10. Николай Маринов бокс, клуб „Локомотив“ - шампион на международния турнир „Златната ръкавица“, държавен шампион за мъже и младежи - 7 точки.
Има безспорни успехи и вашите са точно такива - спечелени с труд и талант медали и титли. С част от вас имах възможност да се срещна лично и да ви стисна ръката. Поздравявам спортистите, треньорите и всички, които ги подкрепят, ние ще продължаваме да стоим зад вас, каза в поздравлението си кметът Пенчо Милков.
Тази селекция е достойна не за регионална, а за национална анкета. Благодаря за партньорството на Община Русе и лично на кмета Пенчо Милков. Имах колебания дали да не отложим анкетата заради пандемията, но неговото категорично мнение ме убеди, че не трябва да го правим. Така кметът доказа, че цени високо това събитие, което има двойна стойност - и за спортистите, и за обществеността. Това е издание №50 на анкетата, но не афиширахме този факт преди церемонията, защото искахме акцентът да бъде на спортистите и техните постижения, а не на организаторите. Половината от тези анкети са заслуга на спортния редактор Георги Христов, допълни главният редактор на „Утро“ Младен Любенов.
Кой как гласува в допитването вижте на стр.4