„За мен е чест да бъда за поредна година спортист №1 на Русе. Искам да благодаря на кмета Пенчо Милков, на Общината, на организаторите, на вестник „Утро“, на моя клуб „Юнак Локомотив“, на треньори и на спонсори“, каза след награждаването четирикратната победителка в анкетата Спортист на годината Биляна Дудова.
„Пожелавам успех на всички спортисти през тази година - да постигнат по-високи успехи от миналата, да бъдат здрави! 
Благодаря на всички, които са гласували за мен. За мен е огромна чест и удоволствие да се състезавам за град Русе. Пожелавам успех и се надявам да съм повдигнала летвата и през тази година всички спортисти да бъдат много повече мотивирани и следващата година да видим и някой нов млад спортист на моето място тук.
Щастлива съм, че успях да завърша успешно 2021 г. с европейска и световна титла и се надявам, че през тази година ще успея да защитя и двете титли и да покорявам всички върхове. Най-трудната битка е всеки ден да можеш да пребориш себе си и да преодоляваш трудностите, за да покажеш своя силен характер, да имаш постоянство, дисциплина, да се трудиш много, да вярваш в себе си, да вярваш в мечтите си и да ги преследваш докрай. И аз доказах, че точно това е начинът, по който да се постигат целите, и съм щастлива, че успявам да прославям България пред целия свят.
Вече доста награди ми се посъбраха, поръчала съм си и нови рафтове вкъщи, защото няма място за награди“, завърши с усмивка Биляна.