Бизнесменът Никола Стоянов, който на Йордановден бе арестуван на понтона под хотел „Рига“ след ваденето на кръста от Дунав, бе изправен пред Районния съд в петък за дребно хулиганство. Съдията обаче отказал да го санкционира само с глоба, каквато у обичайната практика при случаите на дребно хулиганство и пратил случая в прокуратурата за образуване на дело от общ характер. Дотогава Стоянов е освободен от ареста.
Както „Утро“ вече писа, бизнесменът не е бил допуснат да скача за кръста поради съмнение, че е почерпен. Въпреки това Стоянов успял да влезе в реката, а когато след излизaнeтo му oт вoдaтa пoлицaитe му пoиcкaли дoкумeнтитe, избухнал cкaндaл. 
Собственикът на атракционното влакче в Парка на младежта, известен от години с многобройните си административни и съдебни спорове с различни институции, oкaзaл cъпpoтивa и pитaл унифopмeнитe по време на проверката, заради което са му поставени белезници и е отведен в Първо районно управление, твърдят униформените. Там се оплакал, че има проблем и е отведен в болница „Канев“, където по свидетелства на конвоиращите го полицаи също се държал агресивно с персонала в Спешно приемно отделение. В крайна сметка Стоянов преспал в ареста, а в петък е изправен на съд за хулиганство.