Юношата на „Дунав“ Кристиан Върбанов е второто зимно попълнение след привлечения от „Черноломец“ /Попово/ десен защитник Светослав Славчев. Върбанов бе и човекът, за когото треньорът Ивайло Кирилов каза преди два дни за „Утро“, че на 99 процента ще е отново играч с екип в синьо. Тогава Кирилов помоли да не споменаваме името му. През последния сезон Върбанов бе футболист на ЦСКА 1948.
„Много се радвам, че Кристиан се завърна при нас. Още един русенец, още едно наше момче! Когато бях треньор на юношеския отбор, той бе моят капитан. Няма да скрия, че бях доста разочарован, когато премина в „Спартак“ /Варна/. Радвам се, че от понеделник ще тренира с отбора, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков. 
Върбанов навърши 21 години преди няколко дни. Любопитното е, че той мина през школите на „Литекс“, „Левски“ и ЦСКА /Сф/. Прибирайки се в Русе, получи веднага капитанската лента на юношеския тим. Изигра и няколко мача за националния тим. Беше на 18 години, когато записа първия си мач за мъжкия отбор на „Дунав“ - в двубой срещу „Локомотив“ /Пловдив/ в турнира за купата на България. Отзивите за играта му бяха отлични. 
После нещо се обърка между него и тогавашния старши треньор Людмил Киров и футболистът премина изненадващо в „Спартак“ /Варна/. Като титуляр за този отбор помогна на „соколите“ да се завърнат във Втора лига. Към края на първенството обаче беше забелязан от скаути на ЦСКА 1948 и прие поканата да замине за София, въпреки че старши треньорът на варненци Васил Петров държеше да остане до морето.   
Кристиан Върбанов се отличава със завидна физика /висок е 190 сантиметра/, притежава и много добра техника. Може да играе еднакво добре като опорен халф и централен защитник.