Спортно-техническият щаб на „Дунав“ ревизира програмата за зимната подготовка. Както вече писа „Утро“, нейният старт ще е в понеделник, 10 януари. Тогава футболистите ще излязат за занимание от 15 часа на стадиона в „Здравец“.
На 15 януари е предвидена тонизираща двустранна игра. 7 дни по-късно дунавци ще бъдат домакини на „Добруджа“ /Добрич/ в първата си предсезонна контрола. На 29 януари ги чака нова проверка срещу „Севлиево“ в Русе, а на 2 февруари - гостуване на „Литекс“ в Ловеч. На 5 февруари следва мач срещу „Янтра“ в Габрово, а после се задават две любопитни контроли срещу авторитетни отбори. На 9 февруари русенският тим ще посрещне на свой терен „Черно море“ /Варна/, а 3 дни по-късно ще излезе за двубой срещу водения от Веселин Великов „Етър“ във Велико Търново. 
В календара бе уредена и една международна среща. Тя ще е на 19 февруари срещу румънския „Прогресул“ в Русе. Серията от спаринги ще завърши на 20 февруари с домакински мач срещу втория отбор на „Етър“ /Велико Търново/.
При старта на пролетната фаза от първенството в Североизточната Трета лига „Дунав“ ще гостува на „Рилци“ /Добрич/. Тази среща е насрочена за 26 февруари.
Домакинските двубои през пролетта ще се играят на Градския стадион, чийто терен е в окаяно състояние.