Областният управител на Русе, чието официално назначаване от Министерския съвет се очаква днес, ще бъде от квотата на „Има такъв народ“, но партията до последно мълча кой ще бъде той, а преговорите вървяха до късно снощи.
Все пак високопоставен политически източник съобщи за „Утро“, че за поста се спряга директорът на РИОСВ Анатоли Станев.
„Да изчакаме търпеливо как ще се развият нещата. Не мога сега да потвърдя такава информация, като дойде време ще стане ясно“, каза депутатът и областен координатор на ИТН Светлин Стоянов.
Общинският координатор на партията на Слави Трифонов - Татяна Нахабедян, също призова към търпение.    

Едно от имената в рулетката беше и на Билян Кършовски, който на първия парламентарен вот миналата година спечели мандат от Русе, след това участва в листата и в другите две кампании.
Не е изключено обаче назначеният от първото служебно правителство областен управител Борислав Българинов да остане начело на държавната власт в региона. 
„Новото правителство трябва да си прецени, кого да сложи и няма нищо учудващо, ако решението е взето. На този етап аз нямам информация дали ще бъда сменен, или дали ще остана с един заместник“, коментира Борислав Българинов.
Всъщност единственият ясен факт е, че новият областен управител ще има само един заместник вместо сегашните двама. Той ще бъде излъчен от победителите в изборите - „Продължаваме промяната“.