„2022 не е нито хубава, нито лоша, а година на Свободната воля. Щом всеки от нас осъзнае собствената си саможертва, от личния му избор ще зависи и неговата участ“. Това казва за новата 2022 година известният астролог Гал Сасон в неговата „Астрологична прогноза - 2022: Жертва в името на любовта“, издадена от „Кибеа“. Предлагаме ви откъс от нея, публикуван във Web Stage.

Запретнете ръкави и се пригответе за бурното трето десетилетие на 21 век! 20-те години на миналото столетие с корени в пандемията от испански грип, ни донесоха джаза, киното, автомобилите, квантовата физика, духовното пробуждане, в т.ч. идеята за синхроничността, телефоните и радиото. По същия начин сега ни предстои възраждане на изкуството, литературата и науката. през идните години ще станем свидетели на подем и новаторство най-вероятно в сферата на изкуствения интелект /особено като се има предвид транзитът на Уран в двойствените-двоичните - близнаци през 2006-а/, на новите видове развлечение и на революция в музиката и философията. Живеем във вълнуващи времена на исторически промени.
За да настъпят тези промени обаче,
човечеството трябва да е готово на саможертва в името на по-висше благо
Тъкмо това е темата на 2022 година. в нумерологията тя се олицетворява от числото 6, символизиращо саможертва и любов. В кабалистичното Дърво на живота шестата сфера се нарича Красота и се свързва със сърцето /центъра на Дървото/ и следователно - сътворението /“Axis Mundi“, оста на света/. В йогийската традиция тази концепция се изразява чрез анахата /буквално „надарен“, „неизложен на удар“/ - сърдечната чакра, изобразявана с шестовърха звезда, сгушено в лотос с 12 венчелистчета. Както виждате, мистичните традиции на Изтока и Запада са единодушни: 2022-ра е годината на отварянето на сърцето.
Тя не е нито хубава, нито лоша, а година на Свободната воля
Щом всеки от нас осъзнае собствената си саможертва, от личния му избор ще зависи и неговата участ. Лунните възли - пазителите на кармата и съдбата, през следващата година и половина преминават в Телец и Скорпион, за да ни помогнат да възстановим връзката с ценностите и скритите си таланти, както и да ни дадат инструменти за подобряване на финансовото състояние и собствената стойност.
Богата на двойки, 2022 година обещава много кръстопътища и раздвоявания, както и възможности за интегриране на противположности. Тя не е нито черна, нито бяла; нито женска, нито мъжка; нито духовна, нито светска. Тя е всички тези неща. Иначе казано,
очаква ни определена година, наситена с оттенъци на сивото
Ако се върнем към Дървото на живота, в подкрепа на това твърдение е фактът, че втората сфера е сивкавата Сфера на мъдростта: София. На езика на кабала 2022 е красива и мъдра. Според китайския зодиак пък тя е годината на Водния тигър. Тигърът е мъжествен, а водата е свръхженствен символ.
Може би най-интригуващата от тези дуалности е транзитирането на Юпитер между Овен /първия знак/ и Риби /последния/. Свързването на края и началото от великодушния Юпитер ми напомня една от най-красивите и мъдри строфи от най-древния ръкопис на кабала „Книгата на сътворението“. Там сферите на Дървото на живота са представени така:
„Краят им се корени в началото и началото - в края“
Същата идея за вечността откриваме в един от най-древните символи на алхимията, появяващ се за първи път в гробницата на Тутанкамон /ХтV в.пр.н.е./ - уроборос, или змията /драконът/, захапала собствената си опашка. Асоциацията между 2022-ра и уробороса ни напомня, че през тази година можем да завършим дела, да приключим сделки, да решим стари проблеми, да изцелим минали рани, да започнем начисто. Това схващане се подкрепя допълнително от факта, че
годината започва с ретроградна Венера и завършва с ретрограден Марс - нейния небесен любовник
Тази година ретроградните движения на Меркурий започват във въздушни знаци /Водолей, Близнаци и Везни/ и завършват в земни /Козирог, Телец и Дева/. Меркурий - зодиакалният Локи /пратеник и хитрец по принуда/ ни помага да свържем горе /въздушните знаци/ и долу /Земните/, за да заземим идеите и вижданията си. Меркурий иска да пристъпим от потенциалното към действителното, припомняйки ни друга красива и мъдра аксиома на алхимията: „Каквото горе, това и долу“.
Желая ви безброй синхоничности, магични моменти на просветление, благополучия, здраве, любов и множество завършеци, водещи към прекрасни нови начала. И най-вече: красива и мъдра година.