В последният ден на 2021 година излезе премиерата на „You are the key“ - дългоочакваното ново парче на русенската метал група „Insane“. През изминалата година музикантите покори чартовете, включително и „Rayners Top 30“ и станаха група на годината в класацията „Черната овца“ на Българското национално радио.
Новата им песен обаче не е равносметка за отминалата година, а надежда за новата. Тя е любовна песен по текст на Живко Коев, а съпругата му и певица Цена Коев е специален гост в парчето. Видеото на песента е заснето в село Ветрен, Бургаско. 
„Получи се много интересна колаборация, а ние имахме визия за песента още миналата година и се получи прекрасно парче. Искаме с него да подарим една надежда за по-хубава година, изпращайки тежката 2021 година и затова пуснахме песента на 31 декември“, каза вокалистът на групата Цецо/The animal/ Анастасов. 
На китарата е Николай Ганчев, басист е Николай Хараламбиев, а Валентин Икономов е на ударните. Заедно с Цецо Анастасов те са оригиналният състав на „Insane“. Цена Коев е добре познато име на русенската ъндърграунд сцена, а със съпруга й Живко Коев са част от проекта „Vivaldi Metal Project“, с който обикалят Европа. За реализацията на песента „You are the key“ помагат барабанистът на Ку-ку Бенд Венелин Венков като консултант по звука и пианистът на русенската група „Фаворит“ Красимир Дяков, с когото „Insane“ не работят за първи път. 
„В момента имаме почти готови още две песни, като подготвяме едната да излезе през пролетта. Ние самите като група сме хора със силни характери, голямо его и сблъсък на идеи, но през миналата година успяхме да намерим формулата да насочим енергията си в една посока и тя е креативна“, каза още Цецо Анастасов.
Една от предстоящите песни е по текст на Николай Хараламбиев, който за първи път пише за групата, издава още вокалистът, който традиционно стои зад текстовете на повечето песни на групата. Русенци и фенове могат да видят и чуят „Insane“ на предстоящия Рок Уейвс /Rock Waves/, който ще се състои на Стълпище край село Мечка тази година.