Ученикът от Английската гимназия в Русе Кристиян Юлзари е победителят в категорията „Журналист - надежда“ в конкурса „Валя Крушкина - журналистика за хората“ 2021. Така младежът, който разбуни духовете с публикацията си „Това е корупция, но никой не говори за нея. Как милиони левове за младежки дейности потъват всяка година“ се нареди до такива известни имена в журналистиката като Миролюба Бенатов, Борис Митов и Мария Цънцарова, които също бяха отличене за обективна журналистика в конкурса на фонд „Валя Крушкина“.
Отличеното журналистическо разследване на Юлзари беше публикувано в „sCool Media“ на 12 юни. В него десетокласникът показва с примери непрозрачния начин, по който Министерството на младежта и спорта финансира приближени до управляващата партия ГЕРБ неправителствени организации по Националната програма за изпълнение на младежки дейности с пари от хазарта за проекти за борба със зависимостите. От 2017 до 2020 г. програмата е разполагала с 2 млн.лв. годишно, а от 2021 г. бюджетът й е увеличен на над 5,405 милиона.
„Трудности има, никой не казва, че ще е лесно. Медийната среда в България не е от най-здравословните и се влошава с всяка година. Но расте ново поколение, което разбира смисъла на тази професия и е готово да защитава принципите, като разказва какво вижда, без да го пречупва през себе си“, казва пред БНР Юлзари след връчването на наградата „Валя Крушкина“. 
Това е втора престижна награда на Юлзари. През 2020 г. той спечели Почетната награда за млад автор в третото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg - Web Report, в който участваха над 100 журналисти с повече от 30 материала, които бяха оценявани от някои от най-утвърдените имена в журналистиката и публичните комуникации. Отличието му бе присъдено за „Насилието в учибище - скритата епидемия“, публикувано в националната медия ученическа журналистика Scoolmedia.com.
Юлзари започва активно да се занимава със създаването на медийно съдържание още в 8 клас, когато става част от образователния лагер по журналистика и медийна грамотност на sCOOL Media. „Журналистиката е сферата, в която искам да се развивам. Това е моят начин да разказвам за проблемите, които виждам“, казва Кристиян Юлзари.