Едно от най-невралгичните кръстовища на Русе - при „Джъмбо“, вчера записа първата за новата година катастрофа. Малко преди 10,30 ч лек автомобил се вряза в пътнически автобус, в резултат пострадаха трима души.
Автобусът, който е пътувал по маршрута на 33-та линия, е оставил пътници на „Джъмбо“ и тръгнал обратно към Русе. В него е имало четирима пътници, шофьор и кондукторка. Водачът се е огледал, преди да предприеме ляв завой към Русе. По думите му нито отляво, нито отдясно по главния път е имало превозни средства. При навлизане в кръстовището обаче е бил ударен странично от идващ откъм Русе автомобил.
При сблъсъка предницата на колата се е разпиляла, а автобусът се е завъртял, като предното му стъкло е паднало, едно от страничните се е натрошило и е ранило един от пътниците. Според шофьора на автобуса леката кола се е движила с много висока скорост около 100 км/ч и се е появила буквално от нищото.
Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Пострадали са 65-годишният шофьор на автомобила и двама пътници от автобуса - момче на 17 години и 28-годишна жена. Водачът на колата е с контузия на гръдния кош. Момчето и жената са с контузия на главата, но няма опасност за живота им.
Заради инцидента движението на изхода за Разград беше затруднено.