Баща и дъщеря от Румъния загинаха вчера на път за дома си в поредната тежка катастрофа на един от най-опасните участъци на смъртоносния път Русе-Бяла. В болница е и третият член на семейството - 49-годишна жена, която след спешна операция заради тежкото й състояние е настанена в Ортопедията в болница „Канев“ с множество счупвания. Тримата са пътували за празнуване на Нова година. Около 6 часа сутринта, малко след излизане от Волово в посока Бяла, на ляв завой с непрекъсната линия, джипът им „Хюндай“ с букурещка регистрация започнал да се върти и на следващия плавен десен завой се ударил в насрещно движещия се камион, нaтoвapeн c 20 тoнa биpa.
„Нямаше как да реагирам, той в насрещното дойде, удари се в мен и изхвърча от пътя. Просто се завъртя, от заледеното може би, спря се в камиона и изхвърча от пътя“, обясни шофьорът на тира с великотърновска регистрация.
Ударът е бил в лявата част на камиона, като при сблъсъка 51-годишният водач на румънския автомобил е изхвърчал навън и е загинал на място. Джипът се  преобърнал в крайпътна нива, която е с 6-7 метра денивелация, при което е загинала 25-годишната дъщеря. Оцеляла, макар и с множество травми, единствено майка й.
С двамата загинали вчера жертвите на пътя Русе-Бяла от началото на годината станаха седем, а ранените в регистрираните 20 тежки катастрофи са 29. 
От 2015 година, когато се заговори за митичната като мираж магистрала Русе-Велико Търново, смъртта между Русе и Бяла, официално признат за един от най-опасните пътни участъци у нас, са намерили 34 души, а ранените са 220. 
Най-много са жертвите през 2015 година - 11, тогава е най-висок и броят на ранените - 68. През 2016-а са 7, а през 2017-а, 2018-а, 2019-а и 2020-а са съответно 2, 5, 5, 4.