Стар познайник на полицията е предаден на прокуратурата за опит за кражба на вещи от кола и запалване на друг автомобил, докато се укривал в него от преследващите го униформени.
Екшънът се е разиграл в понеделник около 2.40 часа на паркинг на ул.“Чипровци“. Собственикът на „Фолксваген Шаран“ бил на терасата и видял, че на задната седалка в колата му има човек. Слязъл и направил опит да хване крадеца, но го изпуснал и той хукнал към ул. „Димчо Дебелянов“. След сигнал в полицията екипи на Второ районно предприели издирване по даденото описание и го намерили до горящ „Сеат Леон“ до блок „Балатон“. Беглецът отново опитал да се спаси по същия начин, като хвърлял по пътя откраднати маратонки, нож и други вещи, но бил заловен и станало ясно, че е 34-годишен и е добре известен на полицията заради множеството си кражби. Той обаче се оказал толкова тежко дрогиран, че не успял да каже как е запалил сеата.
Пристигналите огнеборци загасили автомобила и установили, че огънят е тръгнал от седалката до шофьора. И на следващия ден задържаният твърдял, че не помни как се е стигнало до пожара, но предположението е, че е запалил седалката, докато си е светел със запалка. При произшествието частично е засегнат и паркиран до него лек автомобил „Опел“.