„Русенската школа винаги е давала добри вратари - като започнем от Марко Николов-Маро, синът му Любен Марков, който ми е бил и съотборник, Игнат Младенов, който също може да се похвали със срещи за държавния младежки тим, Христо Станчев-Инката, Тома и Филип Филипови“, казва в обширно интервю а „Витоша Нюз“ легендарният русенски футболист Георги Велинов-Джони. 
Той говори и за първия си треньор - Иван Иванов-Скрежко, който знаел всичко за „вратарската орисия“.
„Бях на 19 години, когато с „Дунав“ играхме срещу „Миньор“ и бихме с 1:0. Беше на 6 март 1975 година. Явно добре съм пазил, защото излязох титуляр и в следващия кръг - при гостуването ни на „Берое“ в Стара Загора. Отново спечелихме с 1:0. Получих премия. Цели 200 лева, по стотачка на мач! Не вярвах на очите си, когато ми ги дадоха. Бяха по едно левче. Цели 200 банкноти!“, разказва Велинов.
Той разкрива и малко известен факт. Когато е футболист на ЦСКА, свързаният тясно с „Левски“ Иван Славков-Батето го кани в „синия“ лагер.
„Каза ми - слез от черната „Волга“ и седни в черен „Мерцедес“! Аз избрах да остана във волгата“, припомня Велинов, който след кариерата си в ЦСКА игра и по терените на Португалия, а днес е част от скаутското звено на „червените“.